Balkonginglasning – FAQ med svar från Alulux

Är inglasningarna beställda till de som har accepterat offerten?
Ja

Hur lång är leveranstiden?
Normal leveranstid är ca 3 månader + julledigheten, så någonstans preliminärt i februari så anländer den första leveransen. Observera att leveransen avser projektstart och vi monterar löpande, dvs någon får först och någon får sist helt enkelt. Vi kommer få 3-4 leveranser till er förening pga begränsad plats. Normalt så monterar vi 1 inglasning per dag i snitt och det betyder då att denna delen kommer ta 2-3 månader innan sista balkong är monterad.

När är beräknad installation för min balkong?
I nuläget så vet vi absolut inte vilka som kommer först eller sist eller i mitten. Allt skickas in samtidigt för produktion helt oberoende vem som svarade ja först eller sist. Det är så mängdrabatten funkar som ni alla har tagit del av.

När vet jag när det är dags för installation på min balkong?
När det väl är dags för montage kommer vi förmedla ungefärlig vecka när ni ska ha er dörr i serviceläge eller göra er tillgängliga, vi försöker att inte göra avsteg från plan och har ni inte möjlighet att ha dörren i serviceläge eller vara tillgängliga så lägger vi den balkongen vanligen sist i objektet eller delmomentet.

Varför har jag inte fått en offert på solskydd?

Det kommer en offert på solskydd. Det kommer som ett tillägg på offert nr 1 med tillägg solskydd.

När mäts balkongerna som ligger i hörn eller högst upp?

Alulux kommer nu kunna fokusera mer på bygglov 2 där bland annat takbalkongerna ingår. Man börjar att ansöka om lov från kommunen. Det är det en svårare process framför allt pga trä som är taket som gör att det teoretiskt kan brinna emellan brandceller.