Odling på taket

Föreningen anlade år 2021-2022 en grön yta på lågdelstaket ovanför hotellet och dagiset. I dagsläget har vi 35st odlingslådor till förfogande för föreningens medlemmar. 

Är du intresserad av en låda vänligen hör av dig till evelina.ylilehto@skonarenpamasthugget.se

Den som erbjuds en odlingslåda har därefter tillgång till den under perioden början på februari till slutet av oktober. Hyreskostnaden för en låda är 150kr/säsong och adderas på din hyresavi från HSB.

Föreningen har en odlingsgrupp där vi tillsammans kan hjälpa åt att fortsatt utveckla ytan på taket med inköp av redskap, gemensamma växter etc. Samt hjälpas åt med vattning. Har du tankar och ideér på hur vi kan göra ytan bättre så tveka inte att höra av dig till styrelsen.


LEDIGA LÅDOR SÄSONGEN 2023:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31Skötsel av lådorna 
Observera att skötselreglerna kan komma att uppdateras under årets gång, då det är första året som odlingen körs är det viktigt att vi tillsammans kommer fram till bra förhållningsregler.

  • Medlemmen disponerar sin låda under månaderna februari – oktober. Vid säsongens slut ställs lådan i ordning av medlemmen som haft den under den gångna säsongen, för att nästa säsong kunna övertas av en annan medlem (alternativt samma medlem, beroende på intresse).

  • Man väljer själv vad man vill plantera samt står själv för inköp av frön/plantor.

  • Medlemmen ansvarar för att sköta växterna och hålla snyggt i sin låda under säsongen. Den som vansköter sin låda kan få denna uppsagd.

  • Medlemmen ansvar för att ytan runt lådan hålls snygg och iordningställd, redskap ska hängas undan och jord sopas bort. Att vattna och rensa och sörja för annan skötsel i den omfattning som behövs.